2011. január 30., vasárnap

Egy újabb díj :)

Ma reggel ismét hatalmas meglepetés ért. Díjat kaptam Autumntól, a Kutya és konyha szerkesztőjétől. Nagyon köszönöm neki itt is, hogy megtisztelt vele! :-) Én ezt a díjat nagyon sok szeretettel küldöm Nekik:
  1. Andi - Büszkeségfalam
  2. MKata - Amiket én főzök
  3. Vera Násfa
  4. Belly Konyhája 
  5. Delfike naplója
  6. Maimoni - praktikák sok gyerekhez
  7. Anyul - A házisárkány főz

A díjra vonatkozó szabályok: 
1. Köszönd meg akitől kaptad.
2. Tedd ki a logót a blogra.
3. Linkeld be akitől kaptad.
4. Add tovább további hét blogosnak.
5. Linkeld be őket.
6. Hagyj náluk megjegyzést,értesítsd őket.
7. Árulj el magadról hét dolgot.

És akkor a 7 dolog rólam:

  1. Mátra lábánál élek a Férjemmel, a kétéves Kislányunkkal és a 3 hónapos Kisfiúnkkal. Jelenleg itthon vagyok GYED-en.
  2. Mielőtt eljöttem szülni, egy építőipari cégnél dolgoztam, pályázatíróként.
  3. Szeretek főzni, bár most előnyben részesítem a gyorsan elkészülő ételeket.
  4. Szeretek olvasni, de mostanában erre sincs sok időm.
  5. Nagy vágyam, hogy egyszer végig hajókázzunk a Dunán.
  6. Lengyelország a gyengém!
  7. Szeretek enni! :-)

2011. január 27., csütörtök

Díjat kaptam! :)

Kata barátnőm tisztelt meg ezzel a díjjal. Nagyon szépen köszönöm Neki ezúton is! Azért hoztam létre ezt a blogot, hogy ne tűnjenek el a receptjeim, de olyan meglepő mostanában a statisztikám, hogy azt hiszem, kicsit komolyabban fogom venni és egy kis átalakulás várható. Persze ez két pici gyerek mellett nem annyira egyszerű, de igyekezni fogok. :-)

A díjhoz azonban szabályok is tartoznak. Íme:

  • Írj egy bejegyzést, amelyben közzé teszed a Liebster-Blog képet, és másold be ezt az útmutatót.
  • Linkeld be annak a személynek a blogját, akitől a díjat kaptad, és hagyj nála egy hozzászólást, hogy elfogadod a díjat, és add meg a bejegyzésed elérhetőségét.
  •  Ezután gondolkodj el, melyik az a 3-5 blog, amelyiknek tovább szeretnéd adni a díjat, linkeld be őket a bejegyzésedbe, és értesítsd őket egy hozzászólásban a jelölésről.
  • Tehetséges kezdő blogolókat részesíts előnyben, ne olyanokat jelölj, akiknek több 100 követője van.
Én pedig az alábbiaknak küldöm sok szeretettel a díjat:
  1. Andinak- Büszkeségfalam, Ő az én Nővérem, ugyan most kezdte a blog írását, és nem is gasztroblog, de nagyon tehetséges, érdemes hozzá benézni :-)
  2. Gizinek- Gizi receptjei, nemrég találtam rá, és hihetetlen jó dolgokat készít, Őt is ajánlom :-)
  3. Diának- Diával főzni-jó!, az Ő neve is garancia számomra, nézzetek be hozzá is! :-)
  4. Rajtuk kívül még küldeném mindenkinek, akinek a blogját olvasom! :-)

2011. január 11., kedd

Darált hússal töltött burgonya

Hozzávalók:
  • 8 nagyobb burgonya
  • 1/2 kg darált hús
  • két nagyobb hagyma
  • 4-6 gerezd foghagyma
  • olaj
  • só, bors
  • foghagymás tejföl
  • sajt
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, ha elkészült hagyjuk kihűlni. Addig elkészítjük a tölteléket. Kevés olajon megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, rányomjuk a foghagymákat. A kihűlt burgonyákat ketté vágjuk, óvatosan kiszedjük a belsejét, a kivájt részt hozzáadjuk a darált húshoz. Ezt a tölteléket a burgonyák belsejébe kanalazzuk. A tetejére foghagymás tejfölt és reszelt sajtot teszünk, majd megsütjük.

2011. január 7., péntek

Virslis kosárka

Hozzávalók:
  • 1 cs. leveles tészta
  • 1 nagyobb cs. Füstli
  • 2 fej hagyma
  • foghagyma ízlés szerint
  • 450 g tejföl
  • sajt
  • olaj
Elkészítés:
A leveles tésztát kiolvasztjuk és 8x8 cm-es négyzetekre vágjuk. A kiolajozott muffin sütőbe belehelyezzük úgy, hogy a szélei kilógjanak. Közben a kockára vágott hagymát kevés olajon, a karikára vágott virslivel megpirítjuk. A hagymás virslit beletöltjük a tésztába és leöntjük foghagymás tejföllel, sajtot szórunk rá, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.

2011. január 4., kedd

Puncs

Hozzávalók:
  • 1 liter narancs tea 
  • 1 liter 100 %-os narancslé 
  • 1 citrom reszelt héja és leve 
  • 6-8 ek.cukor 
  • 0,5 liter rum vagy 1 üveg rumaroma 

Elkészítés:
1 liter vízből narancs teát készítünk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és felforraljuk.