2011. december 15., csütörtök

Bolognai szósz

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált hús
  • 1 közepes méretű vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2-2,5 dl paradicsomsűrítmény
  • oregano
  • bazsalikom
  • bors
  • olaj

Elkészítés:

Eredetileg nem ezt terveztem ebédre, de tegnap este láttam, hogy Tisztatésztánál játék van, amire jelentkezni szeretnék, bár nem vagyok híve a "lájkolós" játékoknak, de ez nagyon megfogott. Elő a kreatív ötletekkel, gyertek Ti is játszani! :)

Kevés olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a darált húst, majd fehéredésig sütjük. Közben hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát és fűszerekkel ízesítjük, majd a paradicsommal összefőzzük. Tésztával és reszelt sajttal tálaljuk.

2011. december 13., kedd

Baconbe göngyölt csirkemáj

Hozzávalók:

  • 10 db csirkemáj
  • 10 szelet bacon
  • 1 nagyobb fej hagyma
  • bors

Elkészítés:

A megmosott csirkemájat darabonként egy-egy szelet baconbe tekerjük és egy tűzálló tálba szorosan egymás mellé lerakjuk. Borssal ízesítjük. A karikára vágott hagymát a tetejére szórjuk, és előmelegített sütőben lefedve kb. fél órán keresztül pároljuk, majd fedő nélkül pirosra sütjük.

A blog új háttere INNEN van, ugyanazzal a technikával, amiről már írtam. :)

2011. december 10., szombat

Túrós batyu

Hozzávalók:

Tészta:
  • 50 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 3 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • csipet só
  • 2 ek cukor
  • 2 ek olaj
Töltelék:
  • 50 dkg túró
  • 1 tojás
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • cukor ízlés szerint
Elkészítés:

Hetekkel ezelőtt megláttam Katánál ezeket a batyukat és tudtam, hogy nekem is el kell készítenem valamikor, igaz van egy jól bevált receptem, ami nem sokban tér el a Katáétól.

Az élesztőt kevés langyos tejjel és cukorral felfuttatjuk. Kelesztő tálba tesszük a lisztet, tojást, maradék tejet, cukrot, sót, olajat és a felfuttatott élesztőt, és jól összegyúrjuk, kb. fél óra alatt megkel. Közben a túrót a tojással és a cukrokkal kikeverjük. A megkelt tésztát megint jól átgyúrjuk  és kinyújtjuk, téglalap alakúra felvágjuk, majd minden darabra teszünk a túróból. A batyukat tepsire helyezzük, tetejüket tojással megkenjük, majd 190 fokos előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

2011. december 9., péntek

Keksztekercs

Hozzávalók:

Tésztához:
  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 6 dkg kakaópor
  • 15 dkg porcukor
  • 2 dl kávé (vagy kávé és tej keveréke)
  • rum/rumaroma

Krémhez:
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 5 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:

Azt hiszem, ez volt az első desszert, amit gyermekfejjel elkészítettem. :) Gondolom, ez a recept minden háztartásban fellelhető, ez a mi verziónk. :)

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és kókuszreszelékkel beszórt fólián kinyújtjuk. A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket is és rákenjük a tésztára. Óvatosan feltekerjük a fólia segítségével, majd két órára hűtőbe tesszük.

2011. december 7., szerda

Blogháttér módosítása

Az elmúlt napokban, ha gép elé szabadultam, azzal telt az időm, hogy a blogomra is ünnepi külsőt tudjak varázsolni. Próbálkoztam külföldi oldalakkal és a HTML-kódszerkesztővel, de sajnos sosem sikerült, végül rájöttem, hogy hátteret változtatni nem is olyan bonyolult. Megosztom Veletek a tapasztalataimat, remélem tudok segítséget nyújtani. :)

Szóval az én hátterem Annustól van, innen is hatalmas köszönet neki azért, hogy lehetővé teszi az ingyenes használatot, nagyon aranyos hátterei vannak, nézzetek szét nála. Tényleg az egész műveletben az a legnehezebb, hogy kiválaszd a Neked tetsző mintát, utána már csak pár kattintás és kész is van az új külső. 

  1. Kiválasztani a mintát, majd lemented a számítógépedre.
  2. Megnyitod a blogodon a sablont, és a személyre szabást.
  3. Nálam a vízjel van kiválasztva.
  4. Rákattintasz a háttérre, ahol fel lehet tölteni a képet.
  5. Ha ez is megvan, akkor már csak az igazítást, esetleg betűszínt kell beállítani.

2011. december 1., csütörtök

Adventi vásár

Mostanában nagyon hanyagolom a blogot, ez azért van, mert hétvégén fogják megrendezni az óvodában a jótékonysági adventi vásárt, amire gőzerővel készülünk és ezt tetőzi még az is, hogy a gyerekek meg én is elkaptunk egy klassz kis betegséget. Most azon dolgozunk, hogy össze tudjuk magunkat kaparni szombatig, hogy részt tudjunk venni az eseményen. Szeretném megmutatni, a teljesség igénye nélkül, hogy én miket készítettem.

Ezek a kedvenceim:


 Ezek pedig itthonra készültek:
Végére pedig egy kis zene: