2012. március 31., szombat

Torta diplomaosztóra

Hozzávalók:
Piskóta:
  • 4 tojás
  • 12 dkg porcukor
  • 2 ek olaj 
  • 2 ek langyos víz
  • 12 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
Krém:
  • 500 ml tej
  • 1 db étcsokis pudingpor 
  • 5 ek cukor
  • 100 g étcsoki
  • 4 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • 1 ek zselatin
Díszítés:
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor 
  • marcipán 
  • ételfesték

Elkészítés:

Éva barátnőm lánya megkapta az első diplomáját, erre az alkalomra kértek tőlem egy csokitortát. Nagyon örültem a felkérésnek, remélem elégedettek voltak vele.

Eszter útmutatásai alapján sütöttem meg a piskótát,  a tölteléket pedig Kiskukta receptje szerint.

2012. március 30., péntek

Húsvéti ajánlat - játék

Tortafüggő Marisz invitált egy remek játékra, a játékszabály a következő:

Aki megkapja a játékra  a meghívást  annak ajánlani kell az ünnepekre több ételt vagy süteményt. A bejegyzésedben csak azt kell megemlítened hogy ki hívott meg a játékba és tovább adni 10 bloggertársadnak.
Nem kell feltétlenül összefüggő menűsort írni, ahogy kedved tartja, akár sütemény válogatás is lehet.




Az én ajánlataim:





Játékra hívom a következő bloggereket:
  1. Kriszta
  2. Csiperke
  3. Gerdi
  4. Vikvi
  5. Klaudia
  6. Szandra 
  7. Kati
  8. Autumn
  9. PO
  10. Hobbychef

2012. március 27., kedd

Karfiol krémleves

Hozzávalók:
  • 1 kisebb fej karfiol
  • 1 fej vöröshagyma
  • olaj
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • szerecsendió
  • tej

Elkészítés:

Nagyon szeretjük a krémleveseket, ugyanígy szoktam készíteni a brokkoli krémlevest is.

A vöröshagymát apró kockákra vágjuk és kevés olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a rózsáira szedett karfiolt és felöntjük annyi vízzel, hogy elfedje azt. Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, ízesítjük sóval, borssal és szerecsendióval. Miután puhára főtt a karfiol botmixerrel összepépesítjük, hozzáadunk kb. 2 dl tejet, majd újra felforraljuk. Pirított kenyér kockákkal tálaljuk.

2012. március 26., hétfő

Tárkonyos sült csirke

Hozzávalók:
  • csirkecomb és csirkemell 
  • 1 nagy pohár tejföl
  • bors
  • tárkony
  • mozzarella
  • kevés olaj

Elkészítés:
 
Kisfiam sokat betegeskedett az elmúlt időszakban. Nagyon szereti a csirke húsát, így ezzel az étellel neki próbáltam kedveskedni.

A tejfölt, sót, borsot és a tárkonyt összekeverjük, megforgatjuk benne a megtisztított húsokat és enyhén kiolajozott tepsibe egymás mellé helyezzük, majd 40 percig pároljuk fólia alatt. Közben a mozzarella sajtot felkarikázzuk, és a megpuhult húsra helyezzük, további 15-20 percig sütjük, amíg aranybarnára nem sül.

2012. március 25., vasárnap

Nyertem :)

Már épp feladni készültem... azt hittem a szerencse végleg elpártolt mellőlem, mikor a napokban kaptam egy e-mailt Szandrától, hogy én lettem a nyertes a játékán. Gyors e-mail váltás után meg is jött a csomag. Hatalmas meglepetés volt számomra, hiszen nem gondoltam, hogy ennyi muffin papírral lettem gazdagabb. Lenyűgöző volt a látvány, mindenki megtalálta számára a legkedvesebbet. :)
Szandra nagyon szépen köszönöm még egyszer, ígérem, hogy tovább fogjuk gyarapítani ezt a gyűjteményt. 

Egy aprócska részlet a rengeteg muffin papírból:
Hamarosan jövök recepttel is, csak sokat betegeskedtünk az elmúlt időszakban és nem maradt energiám a blogra.