2012. április 23., hétfő

Panda maci

Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 2,3 dl tej
  • 1 tojás
  • 5 dkg élesztő
  • 6 dkg cukor
  • egy csipet só
  • 5 dkg margarin 
  • a barna rész kialakításához 1 teáskanál kakaó
  • a szájhoz aszalt szilva
  • a szemeknek kandírozott citrom (ez nem volt a legjobb választás)
  • 1 tojássárga a tészta tetejének lekenéséhez

Elkészítés:

4Gyerek oldalán találkoztam ezzel a cuki kaláccsal. Két napig gyűjtöttem a bátorságot, hogy elkészítsem, végül belevágtam. A végeredmény hagy némi kivetnivalót maga után, de ez még csak a kezdet. :)
Fázisfotókat és az elkészítés menetét az alábbi linken elérhetitek:

2012. április 17., kedd

Rakott tojás

Hozzávalók:
  • 6-8 db főtt tojás
  • bors 
  • 2 dl tejföl
  • reszelt sajt

Elkészítés:

Ismét egy gyorsan elkészülő vacsora, esetleg ebéd.

Egy hőálló edényt vajjal kikenünk és zsemlemorzsával meghintjük. A keményre főtt tojásokat karikákra vágjuk és a hőálló tálba rétegezzük. Közben sóval és borssal ízesítjük a rétegeket. Tetejére tejfölt öntünk, megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük.

2012. április 11., szerda

Csirke egytál tzatziki szósszal

Hozzávalók:
  • 1 csirkemell
  • 20 dkg szalonna
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 3 szál újhagyma
  • bors
  • majoranna
 Tzatziki szószhoz:
  • 1 nagy kígyóuborka 
  • 0,5 l natúr joghurt
  • 1-2 ek. tejföl
  • 1 nagy gerezd fokhagyma 
  • 1/2 kávéskanál oregano 
  • 1/2 kávéskanál bazsalikom 
  • 1/2 kávéskanál kakukkfű 
  • 1/2 kávéskanál só

Elkészítés:
Sajnos rengeteg elmaradásom van. Most is egy régebbi receptet mutatok meg, amit Csiperkétől hoztam. Nagyon szerettük, hamarosan megint napirendre tűzöm, mert gyorsan elkészül és nagyon finom. 

A szalonnát felkockázzuk és zsírjára sütjük, a felkockázott csirkemellet fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is, fűszerezzük és mikor már majdnem kész, hozzáadjuk a karikára vágott újhagymát is. Mellé sültkrumplit és tzatziki szószt tálalunk.

A szószhoz a kígyóuborkát megmossuk két végét levágjuk és egy nagylyukú reszelőn lereszeljük, majd megsózzuk és kb. 10 percig állni hagyjuk. Közben a joghurtot és a tejfölt összekeverjük, belekeverjük a zúzott fokhagymát és a fűszereket, majd a kinyomkodott uborkát is. Pár órára a hűtőbe tesszük.