2012. augusztus 17., péntek

Keresztfiam tortája

Hozzávalók:

Piskóta:
  • 8 tojás 
  • 24 dkg porcukor
  • 4 ek. olaj
  • 4 ek. langyos víz
  • 24 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor

Fehér csokis krém:
  • 25 dkg mascarpone
  • 12 dkg fehér csoki
  • 1,5 dl tejszín

Csokis krém:
  • 25 dkg mascarpone
  • 12 dkg étcsoki
  • 1,5 dl tejszín

Burkoláshoz:
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • marcipán 

Elkészítés:

Ez sül ki, mikor a Nővéremmel nekilátunk egy torta elkészítésének. :) Folyton időhiányban szenvedünk mind a ketten, így megkért, hogy segítsek a nagyobbik Fia szülinapi tortájában. 

A piskótát én készítettem, a már jól bevált recept szerint. 
Nővérem készítette a krémet Limara útmutatásai szerint. A burkolást én csináltam, Nővérem és Sógorom pedig a Beyblade  feliratot. Az Ünnepelt pedig elégedett volt a végeredménnyel:

Sajtleves zöld fűszerekkel

Hozzávalók:

  • 1 db vöröshagyma
  • kevés vaj
  • 1 ek liszt
  • 1,5 l zöldségalaplé
  • 2 dl tejszín
  • 2 tubus ömlesztett sajt (20 dkg)
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 ek. aprított petrezselyem
  • 1 ek. aprított snidling
  • só 
  • bors
  • tálaláshoz pirított kenyérkocka

Elkészítés: 

A receptre a Népszabadságban megjelent Kifőztük magazinban figyeltem fel. Szeretjük az ilyen jellegű leveseket, nagyon finom volt, biztosan lesz ismétlés. 

A megolvasztott vajon megpároljuk az apró kockára vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a lisztet, majd felöntjük a zöldségalaplével. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, az ömlesztett sajtot és a tejszínt is, és addig keverjük míg el nem olvadnak. Végül fűszerezzük és készre főzzük, pirított kenyérkockával tálaljuk. 

Melegszendvicskrém

Hozzávalók:

  • 1 tojás
  • 2 db májkrém
  • 2 ek. majonéz
  • 2 ek. mustár
  • 1 kk. csemege piros arany
  • 1 kk. csípős piros arany
  • 1 ek. vaj
  • tetejére reszelt sajt

Elkészítés:

Nem egy mutatós melegszendvics az biztos, de az íze kárpótol a kinézetéért. 

A tojást felverem, hozzáadom a vajat és a májkrémet, simára keverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is. Kenyérre kenjük, reszelt sajttal megszórjuk és megsütjük.