
Tészta:
- 8 tojás fehérje
- 8 evőkanál porcukor
- 8 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
A tojásfehérjét felverjük kemény habbá és óvatosan összekeverjük a porcukorral, liszttel és sütőporral. Vajazott lisztezett tepsiben kisütjük.
Krém:
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
A margarint a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt főzött krémhez keverjük.
Főzött krém:
- 8 tojás sárgája
- 5 evőkanál porcukor
- 5 evőkanál liszt
- 2 evőkanál vaníliás cukor
- 4 dl tej
A fentieket simára keverjük és felfőzzük, ha kihűlt a margarinos krémhez keverjük és a tésztára kenjük. Tetejére egy fél literes cukrászati habot (Hulalát) kenünk.
Ezt tuti meg fogom csinálni. Már a címével nyert ügye volt.
VálaszTörlésNálam is ez egy nyerő süti! Párszor már elkészítettem, de sosem lett egyforma! :) Arra vigyázz, hogy a főzött krémet tényleg hagyd kihűlni!
VálaszTörlésFinom!
VálaszTörlés