Hozzávalók:
- 60 dkg marha vagy disznóhús
- 2 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 4 db krumpli
- paradicsompüré
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 fej vöröshagyma
- zsír
- pirospaprika
- 1 tk. köménymag
- só, bors, ételízesítő
- 1 db marhahúsleves kocka
- 1 db erőleves kocka
- marék csipetke tészta
A zsíron megpároljuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a pirospaprikát és a paradicsompürét, és a kockára vágott húst is. Fehéredésig sütjük, majd felöntjük vízzel, hozzáadjuk a sót, borsot, ételízesítőt, a marhahúsleves-, és az erőleves kockákat, az összenyomott fokhagymát és lassú tűzön kb. másfél-két óra alatt félkészre főzzük a húst. Közben megpucoljuk a zöldségeket is. A répákat karikára vágjuk, a krumplikat felkockázzuk, majd beletesszük ezt is a hús mellé és addig főzzük tovább, míg meg nem puhul. Végül csipetke tésztát teszünk bele, és készre főzzük.
A köménymag az elkészítésből kimaradt! Én a hagymával együtt szoktam beletenni és párolni a zsíron. Finom leves lesz belőle.Üdv:Zsi
VálaszTörlésKöszönöm, Zsi a hozzászólásodat! Nagyon szeretjük mi is!
VálaszTörlés