Gulyásleves

Hozzávalók:
  • 60 dkg marha vagy disznóhús
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 4 db krumpli
  • paradicsompüré
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 fej vöröshagyma
  • zsír
  • pirospaprika
  • 1 tk. köménymag
  • só, bors, ételízesítő
  • 1 db marhahúsleves kocka
  • 1 db erőleves kocka
  • marék csipetke tészta
Elkészítés:
A zsíron megpároljuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a pirospaprikát és a paradicsompürét, és a kockára vágott húst is. Fehéredésig sütjük, majd felöntjük vízzel, hozzáadjuk a sót, borsot, ételízesítőt, a marhahúsleves-, és az erőleves kockákat, az összenyomott fokhagymát és lassú tűzön kb. másfél-két óra alatt félkészre főzzük a húst. Közben megpucoljuk a zöldségeket is. A répákat karikára vágjuk, a krumplikat felkockázzuk, majd beletesszük ezt is a hús mellé és addig főzzük tovább, míg meg nem puhul. Végül csipetke tésztát teszünk bele, és készre főzzük.

Megjegyzések

  1. A köménymag az elkészítésből kimaradt! Én a hagymával együtt szoktam beletenni és párolni a zsíron. Finom leves lesz belőle.Üdv:Zsi

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, Zsi a hozzászólásodat! Nagyon szeretjük mi is!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Köszönöm a megjegyzésedet! :)