Hozzávalók:
- maradék szikkadt kalács
- 2 tojás
- 5 ek cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 4 dl tej
- 5 dkg vaj
- 8 ek darált dió
- 2 alma
- 2 ek sárgabarack lekvár
A kalácsot felszeleteljük és egy szögletes tálba rakjuk, közben a tojássárgákat kézi habverővel kikeverjük a kétféle cukorral, hozzáadjuk a tejet, és az olvasztott vajat. Ezt az egészet a kalácsra öntjük és 15-20 percig állni hagyjuk.
Egy hőálló tálat kivajazunk és egy réteg áztatott kaláccsal borítjuk az alját. Megszórjuk a dió felével, majd újabb réteg kalács és a maradék dió. Az almát lereszeljük (esetleg vékony szeletekre vágjuk) és a kalács tejere rakjuk. 200 fokra előmelegített sütőbe kb. 25 perc alatt elősütjük. Közben a két tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végén óvatosan belekeverjük a lekvárt. A sütőt visszavesszük 150 fokra, a lekváros habot az almákra simítjuk és visszarakjuk a tálat a sütőbe, kb.10 perc alatt készre sütjük.
Egy hőálló tálat kivajazunk és egy réteg áztatott kaláccsal borítjuk az alját. Megszórjuk a dió felével, majd újabb réteg kalács és a maradék dió. Az almát lereszeljük (esetleg vékony szeletekre vágjuk) és a kalács tejere rakjuk. 200 fokra előmelegített sütőbe kb. 25 perc alatt elősütjük. Közben a két tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végén óvatosan belekeverjük a lekvárt. A sütőt visszavesszük 150 fokra, a lekváros habot az almákra simítjuk és visszarakjuk a tálat a sütőbe, kb.10 perc alatt készre sütjük.
Nagyon guszta és finom édesség!
VálaszTörlésKöszönöm Éva, mi is nagyon szeretjük!
VálaszTörlés