Hozzávalók:
Elkészítés:
- 50 dkg sertés comb
- 2 fej vöröshagyma
- 3-4 fokhagyma
- 20 dkg füstölt szalonna
- 10 dkg sonka
- 1 paradicsom, vagy annak megfelelő sűrítmény
- 5-6 db csemegeuborka
- só
- bors
Elkészítés:
Férjem jelenlegi kedvence, annyi változtatással, hogy most kifelejtettem belőle a sonkát, de így is nagyon finom lett.
A szalonnát vékony csíkokra vágjuk és kisütjük a zsírját, majd leszűrjük és félrerakjuk a szalonnadarabokat. A hagymát apró kockákra vágjuk és a zsírban megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. A húst is vékony csíkokra vágjuk és hozzáadjuk a hagymához. Nagy lángon fehéredésig sütjük, közben fűszerezzük, hozzáadjuk a paradicsomot, és egy kevés vizet öntünk alá, majd alacsony lángon, fedő alatt pároljuk tovább. Közben vékony csíkokra vágjuk a sonkát (nálam ez most kimaradt) és az uborkát is, ha a hús már majdnem jó, hozzáadjuk a szalonna darabokat, uborkát és a sonkát is és az egészet készre főzzük.
Nagyon guszta és finom lehet! Nagyon különleges a recepted hogy még uborka is kell a húsba de gondolom ez adja meg a kellemes pikáns ízét.
VálaszTörlésDe rég csináltam,jó,hogy eszembe juttatad:))Pedig sokáig volt nálunk is toplistás,nagyon szeretjük.
VálaszTörlésNálam annyi a különbség,hogy paradicsomot nem,viszont egy kevés mustárt teszek bele.
Ilyet még nem ettem, de fincsi lehet:)
VálaszTörlésEbben nem hasonlítanak a férjeink kivételesen egymásra! Az enyém utálja! Nem tudja megmagyarázni, hogy miért, hiszen csak olyan van benne amit szeret! A válaszom: Férfiak...
VálaszTörlésSzerintem tök fincsi!