Hozzávalók:
Elkészítés:
- 30 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tojás
- lekvár
Elkészítés:
Holnap disznóvágásra vagyunk hivatalosak, ezek a linzer malackák oda készültek. :)
A lisztet és a margarint a késes aprítóval összekeverjük, majd gyors mozdulattal a többi hozzávalóból linzer tésztát gyúrunk, egy órára a hűtőbe tesszük. Lisztezett deszkán kb. fél centisre nyújtjuk, kiszaggatjuk, majd 170 fokon kb. 10-15 perc alatt készre sütjük. Lekvárral egy-egy darabot összeragasztunk.
Nagyon aranyos ez a forma még nem is láttam ilyet! De jó lesz neked holnap minden jó finom disznóságot fogsz enni!:-))
VálaszTörlésde klasszak. idén a csajok kaptak a tesómtól malacos kiszúrót, szóval jövőre majd mi is.
VálaszTörlésamúgy a mi malacaink írtó kicsikék, nem tudom azokra hogy lehet még "ablakot" is vágni.
Nagyon aranyosak!
VálaszTörlésGuszták a malckáid.
VálaszTörlésKöszönöm, hogy benéztél hozzám.
Neked is BÚÉK!
Tetszenek a malacok. Szintén ezzel a linzer aránnyal sütök, de ha triplázom az adagot 20 dkg cukorral beérjük.
VálaszTörlésDe aranyosak, mi is disznóvágásra készülünk holnap, de nekem nincsen malacka formám, hogy ilyen aranyosat süssek:)
VálaszTörlésÉva, köszi! Most, hogy már túl vagyunk rajta, kicsit túl is ettük magunkat! :)
VálaszTörlés4Gyerek, szerintem csináld úgy, hogy egy pogácsa szaggatóval kör alakot csinálsz és a malackák lesznek, az "ablakok".
Flóra, köszi szépen! :)
Hobbychef, a Te égetett cukor malackádhoz ez sehol sincs! Ahogy írtad is jókívánságokból sosem elég, így mégegyszer minden jót kívánok az új évre Neked! :)
Aranka, köszönöm szépen, igen picit édes a tésztája, de nem vészes! :)
Kati, kerestem linket, hogy milyen az enyém, de nem találtam sehol, az biztos, hogy tupperware-s!
De édesek! :)
VálaszTörlésKöszi! :)
VálaszTörlésJópofa ez a forma, még nem láttam ilyet! Ötletes a disznótorra... nagyon tetszik! :)
VálaszTörlésGabriella, a Kislányom kap ilyen gyöngyszemeket, és galád módon szeretem kölcsönkérni Tőle! :)
VálaszTörlés