Hozzávalók:
- 5 tojás
- 25 dkg cukor
- 3 ek langyos víz
- 2 ek olaj
- 24 dkg liszt
- 1 dkg kakaó
- 1 cs. sütőpor
- meggylekvár
- 1 üveg meggy befőtt
- 1 kk. fahéj
- 2 ek cukor
- 1/2 cs. vaníliás pudingpor
- 5 dl Hulala
Elkészítés:
Barátnőm kisfia, Gergő, ma ünnepli az 5. szülinapját. Neki készült ez a feketeerdő torta. Ugyan a recept már fent van, de egy pár dolgot változtattam, úgyhogy újra beírom a receptet.
5
tojásból vizes-kakaós piskótát készítek, úgy hogy a tojásokat
szétválasztom, a tojássárgáját 25 dkg
cukorral sűrű krémmé habosítom, hozzáadom a 3 evőkanál meleg vizet és a 2 evőkanál olajat, végül pedig 25 dkg liszt és sima kakaópor
keverékét, amibe 1 csomag sütőport is belekevertem. A tojásfehérjét
kemény habbá felverem, óvatosan a masszához keverem. Sütőpapírral bélelt
kapcsos tortaformában sütöm. Ha kihűlt, 4 részre vágom.
Az első részre meggylekvárt kenek.
A
második részre meggyzselét teszek: 1 üveg magozott meggybefőttet
felfőzök egy kevés lével, 1 kávéskanál fahéjjal, 2 evőkanál cukorral.
Amint elkezd forrni, hozzáadok hideg vízben elkevert fél csomag
vaníliás pudingot. Ha besűrűsödött, leveszem a tűzről, hűlni hagyom,
majd rákenem a tortára.
A
harmadik részre: Kemény habbá vert a Hulalát teszek.
A maradék habbal bekenem a tortát, és kidíszítem. Gergőnek Micimackós tallérral díszítettem a tetejét, remélem tetszeni fog neki. Boldog születésnapot kívánok innen is! :)
Nagyon szép és finom lehet a tortád!
VálaszTörlésGuszta és mutatós!:) A sok habtól olyan, mint a hó...:)
VálaszTörlésHát, az íze legalább olyan jó volt, mint amilyen szép! Annyira szeretem, hogy mindig eltalálod, hogy ne legyen túl édes - tényleg csoda finom volt!
VálaszTörlésÜgyi voltál ismét!
VálaszTörlésPuszi
Örülök, hogy ízlett, köszönöm a bókokat! :)
VálaszTörlésKöszönöm itt is a receptet Mesi :) Nagyon finom volt és ismétlést kíván:)
VálaszTörlés