"Liszt nélküli" csokitorta erdei gyümölcsös öntettel

Hozzávalók:
  • 20 dkg kristálycukor
  • 20 dkg tea vaj
  • 20 dkg jó minőségű étcsokoládé
  • 1 evőkanál liszt
  • 5 db tojás
  • csipet só
Öntethez:
  • 1 evőkanál cukor/méz (elhagyható)
  • fagyasztott erdei gyümölcs 

Elkészítés:
A cukrot a szobahőmérsékletű vajjal elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a csipet sót. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd a felolvasztott  csokoládét is hozzáöntjük a vajas - cukros masszához. Robotgéppel csomómentesre keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, amit szintén robotgéppel keverünk el.
Egy kapcsos kivajazott, lisztezett tortaformában 190 fokon kb. 40 percig sütjük.
Tejszínhabbal és erdei gyümölcsös öntettel tálaljuk. A fagyasztott gyümölcsöt egy evőkanál cukorral addig főzzük, amíg a gyümölcsök ki nem olvadnak és a leve kicsit be nem sűrűsödik.

Megjegyzések