Hozzávalók:
Piskótához:
Fehér csokis krém:
Csokis krém:
Díszítéshez:
Piskótához:
- 6 tojás
- 8 ek. cukor
- 1 cs. sütőpor
- 8 ek. liszt
- 2 ek. holland kakaó
- 0,8 dl olaj
Fehér csokis krém:
- 25 dkg mascarpone
- 12 dkg fehér csoki
- 1,5 dl tejszín
Csokis krém:
- 25 dkg mascarpone
- 12 dkg étcsoki
- 1,5 dl tejszín
Díszítéshez:
- csoki minden mennyiségben :)
Elkészítés:
A piskótához a 6 tojás fehérjét kemény habbá verünk, folyamatos keverés mellett belekeverünk 8 evőkanál cukrot, és a 6 tojás sárgáját. Adunk hozzá egy sütőport, 8 evőkanál lisztet, 2 evőkanál kakaót, 0,8 dl olajat, amivel már csak lazán összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon tűpróbáig sütjük.
Közben elkészítjük a krémeket. A csokoládékat vízgőz fölött felolvasztjuk, szoba-hőmérsékletűre hűtjük. Ezután a mascarponéval alaposan elkeverjük, majd a tejszínt kemény habbá verjük, végül a csokis krémbe forgatjuk.
A tortát 3 részre vágjuk az alsó részre fehér krémet kenünk, középre csokisat, végül ismét fehér krémmel töltjük meg. A torta külsejét a barna krémmel burkoljuk be, majd ízlés szerint csokikkal díszítjük.
Örülök hogy látom néha jelentkezel ! Nagyon szép tortát készítettél biztos nagyon finom volt:)
VálaszTörlésDrága Éva! Nagyon régen voltam erre, de most kicsit visszatértem. Remélem, jól vagy!
Törlés