Hozzávalók:
Elkészítés:
A sertéskarajt megtisztítjuk, minden oldalát bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, majd tepsibe tesszük. Kevés olajat és vizet öntünk alá. Előmelegített sütőben kb. 200 °C-on, 1-1,5 óra alatt készre sütjük. Eközben serpenyőben vajat olvasztunk, beletesszük az aszalt gyümölcsöket. Ráöntjük a félédes vörösbort. Meghintjük őrölt fahéjjal, kevés reszelt citromhéjjal, és megpároljuk.
- 1 kg sertés rövidkaraj
- sertéssült fűszerkeverék
- 30 dkg vegyes aszalt gyümölcs
- 5 dkg vaj vagy margarin
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 dl napraforgó olaj
- 1 dl félédes vörösbor
- őrölt fahéj
Elkészítés:
A sertéskarajt megtisztítjuk, minden oldalát bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, majd tepsibe tesszük. Kevés olajat és vizet öntünk alá. Előmelegített sütőben kb. 200 °C-on, 1-1,5 óra alatt készre sütjük. Eközben serpenyőben vajat olvasztunk, beletesszük az aszalt gyümölcsöket. Ráöntjük a félédes vörösbort. Meghintjük őrölt fahéjjal, kevés reszelt citromhéjjal, és megpároljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Köszönöm a megjegyzésedet! :)