Egyben sült sertéskaraj gyümölcságyon

Hozzávalók:
  • 1 kg sertés rövidkaraj
  • sertéssült fűszerkeverék
  • 30 dkg vegyes aszalt gyümölcs 
  • 5 dkg vaj vagy margarin
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 dl napraforgó olaj
  • 1 dl félédes vörösbor
  • őrölt fahéj


Elkészítés:
A sertéskarajt megtisztítjuk, minden oldalát bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, majd tepsibe tesszük. Kevés olajat és vizet öntünk alá. Előmelegített sütőben kb. 200 °C-on, 1-1,5 óra alatt készre sütjük. Eközben serpenyőben vajat olvasztunk, beletesszük az aszalt gyümölcsöket. Ráöntjük a félédes vörösbort. Meghintjük őrölt fahéjjal, kevés reszelt citromhéjjal, és megpároljuk.

Megjegyzések