Sztrapacska

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 2 db tojás
  • kb. 40 dkg liszt
  • 1 tk. só
  • 1 ek. 20%-os ecet
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • túró
  • tejföl

Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk és lereszeljük. Megsózzuk, hozzáadjuk a tojásokat és apránként a lisztet (a krumpli vizességétől függően változhat a liszt mennyisége, annyit tegyünk hozzá, amennyitől galuskaszerű tésztát kapunk).
Lobogó, sós vízbe tegyünk egy evőkanál ételecetet, majd galuskákat szaggatunk a tésztából, amikor feljön a tészta a víz felszínére, kiszedjük. 
A szalonnát apróra kockázzuk, és ropogós-pirosra sütjük. Ízlés szerint túróval/juhtúróval, tejföllel tálaljuk. 

Megjegyzések