Hozzávalók:


- 1 kg krumpli
- 2 db tojás
- kb. 40 dkg liszt
- 1 tk. só
- 1 ek. 20%-os ecet
- 20 dkg füstölt szalonna
- túró
- tejföl
Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk és lereszeljük. Megsózzuk, hozzáadjuk a tojásokat és apránként a lisztet (a krumpli vizességétől függően változhat a liszt mennyisége, annyit tegyünk hozzá, amennyitől galuskaszerű tésztát kapunk).
Lobogó, sós vízbe tegyünk egy evőkanál ételecetet, majd galuskákat szaggatunk a tésztából, amikor feljön a tészta a víz felszínére, kiszedjük.
A szalonnát apróra kockázzuk, és ropogós-pirosra sütjük. Ízlés szerint túróval/juhtúróval, tejföllel tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Köszönöm a megjegyzésedet! :)