Zsebes karaj

Hozzávalók:

  • 1,5 kg csont nélküli karaj 
  • 20 dkg  sajt
  • 10 dkg szalonna
  • 1 szál kolbász
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 db húsleveskocka
A páchoz:

  • 5 dl olaj
  • 1 csomag magyaros sültek fűszerkeverék
  • babérlevél
  • bors

Elkészítés:

A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenjük vele a húst, légmentesen lezárjuk és éjszakára a hűtőbe tesszük.
Másnap a zsebecskékbe sajtot, szalonnát, karikára vágott kolbászt, kaliforniai paprikát és vöröshagyma szeleteket rakosgatunk, majd az egészet beletesszük a tepsibe, majd 2 dl vízzel felöntjük, melyben feloldjuk a húsleveskockát, a maradék hagymát, és babérlevelet teszünk mellé, fóliával lefedve megsütjük. Mikor a hús puha, levesszük a fóliát és pirosra sütjük.
A húst ferdén szeletelve, a saját szaftjával meglocsolva, krumplipürével tálaljuk.

Megjegyzések