Francia lecsó, a ratatouille

Hozzávalók: 
  • paradicsompüré/konzerv paradicsom
  • 3 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db nagy padlizsán
  • 1 db nagy cukkini
  • 3 db paradicsom
  • mozzarella
  • só, bors
  • rozmaring
  • kakukkfű
  • bazsalikom
  • olívaolaj

Elkészítés: 

Egy hőálló tálba öntjük a konzerv paradicsomot,  apróra vágunk egy fej vöröshagymát és a fokhagymát és a paradicsomszószhoz keverjük. A fűszereket összekeverjük és a felét rászórjuk a nyers paradicsomszószra. A paradicsomokat, a padlizsánt, a cukkinit, a többi vöröshagymát amennyire tudjuk, egyforma karikákra vágjuk, majd felváltva sorba rendezve őket a tepsibe pakoljuk. Sózzuk, borsozzuk, majd a maradék zöldfűszermixet rászórjuk a zöldségek tetejére és egy kevés olívaolajjal meglocsoljuk. 180 fokos sütőbe tesszük és fedő alatt, alsó-felső sütésen 60 percig sütjük, majd végül rátesszük a mozzarellát és rápirítjuk a tetejére. 

Megjegyzések