A tésztához:
- 5 dl tej
- 1 ek cukor
- 5 dkg élesztő
- 80 dkg liszt
- 1 ek só
- 2 dl étolaj
A töltelékhez:
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagy tejföl
- 30 dkg sonka
- 10 dkg kockára vágott bacon
- 2 db lila hagyma
- 2 db kukoricakonzerv
- 30 dkg reszelt sajt
A tetejére:
- 2 ek tejföl
- 1 db tojássárgája
- szezámmag
Elkészítés:
Az élesztőt 1 ek. cukorral, langyos tejben felfuttatjuk, majd egy tálban összekeverjük a liszttel a sóval és az olajjal. Hozzáadjuk a maradék langyos tejet, és bedagasztjuk. Konyharuhával letakarva, meleg helyen egy óra alatt a duplájára kelesztjük.
Megfelezzük a tésztát, mindkettőt vékonyra kinyújtjuk, megkenjük zúzott fokhagyma és tejföl keverékével, majd rászórjuk a felaprított sonkát és bacont, a finomra vágott hagymát, a lecsepegtetett kukoricát és a reszelt sajtot. Ezután feltekerjük, megkenjük a tetejét tejföl és tojássárgája keverékével, megszórjuk szezámmaggal, majd háromszögeket vágunk belőle.
Ezután hőlégkeveréses sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Köszönöm a megjegyzésedet! :)