Kelt tésztás háromszögek

 A tésztához:


  • 5 dl tej
  • 1 ek cukor
  • 5 dkg élesztő
  • 80 dkg liszt
  • 1 ek só
  • 2 dl étolaj

A töltelékhez:

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy tejföl
  • 30 dkg sonka
  • 10 dkg kockára vágott bacon
  • 2 db lila hagyma
  • 2 db kukoricakonzerv
  • 30 dkg reszelt sajt

A tetejére:

  • 2 ek tejföl
  • 1 db tojássárgája
  • szezámmag
Elkészítés:

Az élesztőt 1 ek. cukorral, langyos tejben felfuttatjuk, majd egy tálban összekeverjük a liszttel a sóval és az olajjal. Hozzáadjuk a maradék langyos tejet, és bedagasztjuk. Konyharuhával letakarva, meleg helyen egy óra alatt a duplájára kelesztjük.
Megfelezzük a tésztát, mindkettőt vékonyra kinyújtjuk, megkenjük zúzott fokhagyma és tejföl keverékével, majd rászórjuk a felaprított sonkát és bacont, a finomra vágott hagymát, a lecsepegtetett kukoricát és a reszelt sajtot. Ezután feltekerjük, megkenjük a tetejét tejföl és tojássárgája keverékével, megszórjuk szezámmaggal, majd háromszögeket vágunk belőle.
Ezután hőlégkeveréses sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzések