Székelykáposzta gerslivel

Hozzávalók:
  • 50 dkg sertéshús
  • 1 vöröshagyma
  • kevés olaj
  • fél ek pirospaprika
  • fél ek paradicsomsűrítmény
  • só, őrölt bors , majoránna
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1-1 zöldpaprika és paradicsom (télen 2 evőkanál lecsó)
  • 80 dkg savanyú káposzta
  • 10 dkg gersli (árpagyöngye)
  • 2 dl tejföl
  • 1 púpozott ek finomliszt
Elkészítés:
A húst kockákra vágjuk. A megtisztított hagymát felaprítjuk, olajon megpároljuk, hozzáadjuk a pirospaprikát és a paradicsomsűrítményt, és a hússal együtt fehéredésik sütjük, majd egy kevés vizet öntünk rá. Megsózzuk, borssal, majoránnával, zúzott fokhagymával ízesítjük, és a kicsumázott, nagyon apró kockákra vágott paprikát és a paradicsomot vagy a lecsót is hozzáadjuk. Kis lángon, lefedve körülbelül 45 perc alatt félpuhára pároljuk. A káposztát, ha túl savanyúnak találjuk, kissé kimossuk, és kinyomkodjuk. A félkész pörköltbe keverjük, és hozzáadjuk a gerslit is és annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi. Továbbra is kis lángon, lefedve még körülbelül 50 percig pároljuk. A tejfölt a liszttel simára keverjük, és a káposztát ezzel sűrítjük.

Megjegyzések

  1. Most fogom elkészíteni , A sok recept közül ez volt a legszimpatikusabb.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Köszönöm a megjegyzésedet! :)