Coleslaw saláta, amerikai káposztasaláta

Hozzávalók:

  • 1 fej káposzta
  • 2 db sárga répa
  • 1 db vöröshagyma
  • bors
  • 2 dl tejföl
  • 2 dl majonéz
  • 2 ek mustár
  • 1 ek méz
  • 1 db citrom kifacsart leve

Elkészítés:

A megtisztított káposztát, sárgarépát és vöröshagyát lereszeljük. Egy tálba tesszük a zöldségeket, megsózzuk, megborsozzuk őket, és összekeverjük. Egy másik tálban összekeverjük a tejfölt, a majonézt és a mustárt. Megsózzuk, megborsozzuk, azután hozzákeverjük a mézet és a citromlevet. Az öntetet össszekeverjük a zöldségekkel, végül néhány órára a hűtőbe tesszük a káposzta salátát. Sült húsok mellé tálaljuk.

Megjegyzések