Hozzávalók:
A főtt krumplikat egyforma méretű kockákra vágom és egy serpenyőben, olajon megpirítom.
A füstölt szalonnát vékonyan felcsíkozom, majd egy másik serpenyőben, üvegesre pirítom, hozzáadom a vékony csíkokra vágott bacont is. Ha a szalonna megpirult, hozzáadom az apróra vágott hagymát, majd megpirítom azt is.
A karajt kisebb kockákra vágom, mint a krumplit, majd hozzáadom a szalonnás hagymához, kicsit megsózom, rányomom a fokhagymákat. Addig keverem az egészet, míg a hús meg nem puhul. A végén ízlés szerint teszem hozzá a borsot.
Miután elkészült óvatosan hozzákeverem a krumplit.
Recepthez kapcsolódó apró trükkök:
- 3 szelet csont nélküli karaj
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg szeletelt bacon
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2-3 szem főtt krumpli
- 6 gerezd fokhagyma
- só és bors
A főtt krumplikat egyforma méretű kockákra vágom és egy serpenyőben, olajon megpirítom.
A füstölt szalonnát vékonyan felcsíkozom, majd egy másik serpenyőben, üvegesre pirítom, hozzáadom a vékony csíkokra vágott bacont is. Ha a szalonna megpirult, hozzáadom az apróra vágott hagymát, majd megpirítom azt is.
A karajt kisebb kockákra vágom, mint a krumplit, majd hozzáadom a szalonnás hagymához, kicsit megsózom, rányomom a fokhagymákat. Addig keverem az egészet, míg a hús meg nem puhul. A végén ízlés szerint teszem hozzá a borsot.
Miután elkészült óvatosan hozzákeverem a krumplit.
Recepthez kapcsolódó apró trükkök:
- a fokhagymát könnyebb megpucolni úgy, hogy előtte pár percig meleg vízben áztatjuk
- ha a hús nem enged elegendő levet, egy kis vízzel lehet pótolni, ha már ragad a hús
Próbáljátok ki ugyanezt karaj nélkül szárnyasmájjal, ha szeretitek. Nálunk úgy született, hogy megpróbáltuk otthon kivitelezni a törököknél kapható májas szív(a.k.a. májas hányás) nevű ételt. A szívet kihagytuk, folyamatosan alakult a recept, de leginkább a brassóira hasonlít. Jót tesz neki egy kis paradicsom is, majoranna, bors (fekete vagy zöld). Ha szeretitek a májat, imádni fogjátok.
VálaszTörlés