Kedvenc gesztenyés sütim

Piskóta:
6 tojás fehérjét kemény habbá verünk, folyamatos keverés mellett belekeverünk 8 evőkanál cukrot, és a 6 tojás sárgáját. Adunk hozzá egy sütőport, 8 evőkanál lisztet, 2 evőkanál kakaót, 0,8 dl olajat, amivel már csak lazán összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben kisütjük.


Krém:
2 evőkanál lisztből és 2 dl tejből pépet főzünk, kavargatással kihűtjük. 20 dkg Rama-t 20 dkg porcukorral habosra keverünk, hozzáadunk 25 dkg gesztenyemasszát, végül hozzáadjuk a kihűlt pépet, és esetleg egy kis rumot/rumaromát.
Ezt a masszát rákenjük a piskótára.


Hab:
0,5 liter Hulalát (cukrászati habot) kemény habbá verünk és a massza tetejére kenjük.

Megjegyzések

  1. Jaj a gesztenyés dolgokat annyira nagyon szeretem. Ez is annyira jól hangzik. Ha lesz kedvem, meg megtalálom itt a sütőport és a gesztenyemasszát, el is készítem, majd beszámolok róla. A gesztenyegolyót nagyon szeretem csinálni, nem egy cukrászti kihívás, viszont cserébe gyors, kicsi macera, kicsi maszatolás. 2 csomag gesztenyemassza (vagy püré), darált háztartási keksz, kockarama, porcukor, pici rum sütibe is, háziasszonyba is. Aztán ha kicsit pihent, olvasztott csokiba (vajjal és olyan 70%/os étcsoki az ideális) forgatni és kész. És nagyon finom. Romantikus estékre lehet szivecskét is formázni belőlük vagy ha nagyon alkotni akarunk mehet meggy a közepébe.
    Szuper befektetett energia/végeredmény arány.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm a receptet! Nagyon ígéretesen hangzik, hétvégén szerintem el is készítem és írok róla! :-)

    VálaszTörlés
  3. Rumot ki ne felejtsd. :)

    VálaszTörlés
  4. Ja, ha kellenek arányok, megkereshetem.

    VálaszTörlés
  5. Igen, az jó lenne!

    Gondolom Rum helyett lehet rumaromát is használni, persze nem csak azért, hogy Lujzus is ehessen belőle, hanem, mert rossz emlékeim vannak a Strorummal kapcsolatban... :-)

    VálaszTörlés
  6. Ennyire azért nincs szerencsénk! :D

    VálaszTörlés
  7. No akkor: két csomag gesztenyemassza/püré, 50 dkg darált háztartási keksz, 25 dkg kocka margarin, porcukor, ahogy jólesik (ez ilyen kóstolgatós kaja), meg a rum (biztos lehet aroma is, de egyik sem kötelező, csak ha jólesik). Ezeket kell összegyúrni, golyót formázni. A csokibevonóhoz meg 2 tábla étcsoki kell, meg egy kis vaj. Jó étvágyat!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Köszönöm a megjegyzésedet! :)