Piskóta:
6 tojás fehérjét kemény habbá verünk, folyamatos keverés mellett belekeverünk 8 evőkanál cukrot, és a 6 tojás sárgáját. Adunk hozzá egy sütőport, 8 evőkanál lisztet, 2 evőkanál kakaót, 0,8 dl olajat, amivel már csak lazán összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben kisütjük.
Krém:
2 evőkanál lisztből és 2 dl tejből pépet főzünk, kavargatással kihűtjük. 20 dkg Rama-t 20 dkg porcukorral habosra keverünk, hozzáadunk 25 dkg gesztenyemasszát, végül hozzáadjuk a kihűlt pépet, és esetleg egy kis rumot/rumaromát.
Ezt a masszát rákenjük a piskótára.
Hab:
0,5 liter Hulalát (cukrászati habot) kemény habbá verünk és a massza tetejére kenjük.
6 tojás fehérjét kemény habbá verünk, folyamatos keverés mellett belekeverünk 8 evőkanál cukrot, és a 6 tojás sárgáját. Adunk hozzá egy sütőport, 8 evőkanál lisztet, 2 evőkanál kakaót, 0,8 dl olajat, amivel már csak lazán összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben kisütjük.
Krém:
2 evőkanál lisztből és 2 dl tejből pépet főzünk, kavargatással kihűtjük. 20 dkg Rama-t 20 dkg porcukorral habosra keverünk, hozzáadunk 25 dkg gesztenyemasszát, végül hozzáadjuk a kihűlt pépet, és esetleg egy kis rumot/rumaromát.
Ezt a masszát rákenjük a piskótára.
Hab:
0,5 liter Hulalát (cukrászati habot) kemény habbá verünk és a massza tetejére kenjük.
Jaj a gesztenyés dolgokat annyira nagyon szeretem. Ez is annyira jól hangzik. Ha lesz kedvem, meg megtalálom itt a sütőport és a gesztenyemasszát, el is készítem, majd beszámolok róla. A gesztenyegolyót nagyon szeretem csinálni, nem egy cukrászti kihívás, viszont cserébe gyors, kicsi macera, kicsi maszatolás. 2 csomag gesztenyemassza (vagy püré), darált háztartási keksz, kockarama, porcukor, pici rum sütibe is, háziasszonyba is. Aztán ha kicsit pihent, olvasztott csokiba (vajjal és olyan 70%/os étcsoki az ideális) forgatni és kész. És nagyon finom. Romantikus estékre lehet szivecskét is formázni belőlük vagy ha nagyon alkotni akarunk mehet meggy a közepébe.
VálaszTörlésSzuper befektetett energia/végeredmény arány.
Köszönöm a receptet! Nagyon ígéretesen hangzik, hétvégén szerintem el is készítem és írok róla! :-)
VálaszTörlésRumot ki ne felejtsd. :)
VálaszTörlésJa, ha kellenek arányok, megkereshetem.
VálaszTörlésIgen, az jó lenne!
VálaszTörlésGondolom Rum helyett lehet rumaromát is használni, persze nem csak azért, hogy Lujzus is ehessen belőle, hanem, mert rossz emlékeim vannak a Strorummal kapcsolatban... :-)
Rum a roma? Melyik roma rum? ;)
VálaszTörlésEnnyire azért nincs szerencsénk! :D
VálaszTörlésNo akkor: két csomag gesztenyemassza/püré, 50 dkg darált háztartási keksz, 25 dkg kocka margarin, porcukor, ahogy jólesik (ez ilyen kóstolgatós kaja), meg a rum (biztos lehet aroma is, de egyik sem kötelező, csak ha jólesik). Ezeket kell összegyúrni, golyót formázni. A csokibevonóhoz meg 2 tábla étcsoki kell, meg egy kis vaj. Jó étvágyat!
VálaszTörlés