Citromos túrótorta

Hozzávalók:
  • 10 dkg margarin
  • 25 dkg darált háztartási keksz
  • 2 db citrom leve és a reszelt héja
  • 15 dkg porcukor
  • 2,5 dl tejszín
  • 40 dkg sovány túró
  • 4 nagy levél zselatin (vagy 18 g zselépor)
Elkészítés:

A felolvasztott margarinhoz hozzáadjuk a háztartási kekszet, összekeverjük, majd elosztjuk egy kapcsos tortaforma alján és jól lenyomkodjuk. Két órára hűtőbe tesszük. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, közben a túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a cukor felét és a reszelt citrom héját. A zselatint kicsavarjuk, - vagy a zseléport - kis lángon fölolvasztjuk a citrom levében. A citromos zselatint hozzáadjuk a túróhoz és a cukorhoz. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a maradék cukrot és a felvert tejszínt. Alaposan kikeverjük és a krémet elosztjuk a kihűlt tésztán. A kész tortát további két órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Megjegyzések