Hozzávalók:
- 30 dkg margarin
- 50 dkg finomliszt
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg darált dió
- 2 tojás sárgája
- 1 egész tojás
- fél citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- porcukor a szóráshoz
A liszttel elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a tojást, a két tojás sárgáját, cukort, vaníliás cukrot, a diót és a citromnak a lereszelt héját. A tésztát összegyúrjuk és 30 percre hűtőbe tesszük. Ezután kinyújtjuk és korongokat szaggatunk belőle, melyeket kifli formába feltekerünk.
Előmelegített sütőben, 10 percig sütjük, 180 fokon. Ha kisültek a kiflik még melegen megforgatjuk porcukorban.
A képet és a receptet köszönöm Evetkének!
Elkészítettem én is a hókifliket. Annyit hozzátennék, hogy sokkal aranyosabb félholdacskák születtek úgy, hogy saját kézzel sodortam, mint mikor szaggattam és utána tekertem fel. A család legnagyobb kritikusának (Apukámnak) nagyon tetszett, úgyhogy bátram merem ajánlani mindenkinek, mert könnyű elkészíteni és nagyon sok lesz egy adagból.
VálaszTörlésA párom nagy kedvence!
VálaszTörlés