Csupa csoki torta

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 6 tojás
  • 8 ek. cukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 8 ek. liszt
  • 2 ek. holland kakaó
  • 0,8 dl olaj

Fehér csokis krém:

  • 25 dkg mascarpone
  • 12 dkg fehér csoki
  • 1,5 dl tejszín

Csokis krém:

  • 25 dkg mascarpone
  • 12 dkg étcsoki
  • 1,5 dl tejszín

Díszítéshez:

  • csoki minden mennyiségben :)
Elkészítés:

A piskótához a 6 tojás fehérjét kemény habbá verünk, folyamatos keverés mellett belekeverünk 8 evőkanál cukrot, és a 6 tojás sárgáját. Adunk hozzá egy sütőport, 8 evőkanál lisztet, 2 evőkanál kakaót, 0,8 dl olajat, amivel már csak lazán összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon tűpróbáig sütjük.

Közben elkészítjük a krémeket. A csokoládékat vízgőz fölött felolvasztjuk, szoba-hőmérsékletűre hűtjük. Ezután a mascarponéval alaposan elkeverjük, majd a tejszínt kemény habbá verjük, végül a csokis krémbe forgatjuk. 

A tortát 3 részre vágjuk az alsó részre fehér krémet kenünk, középre csokisat, végül ismét fehér krémmel töltjük meg. A torta külsejét a barna krémmel burkoljuk be, majd ízlés szerint csokikkal díszítjük. 

Megjegyzések

  1. Örülök hogy látom néha jelentkezel ! Nagyon szép tortát készítettél biztos nagyon finom volt:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Éva! Nagyon régen voltam erre, de most kicsit visszatértem. Remélem, jól vagy!

      Törlés

Megjegyzés küldése

Köszönöm a megjegyzésedet! :)