Kekszes-marcipános süti


Hozzávalók:
  • 50 dkg darált keksz
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 evőkanál meleg tej
  • 5 g kakaópor
  • mandulaaroma

Elkészítés:

A margarinból, a cukorból és a vaníliás cukorból szirupot készítünk és kihűtjük. A kekszet két részre osztjuk, az egyik feléhez 5 g kakaóport teszünk, a másik feléhez egy mandulaaromát keverünk. Ezután a szirupot fele-fele arányban a kekszekhez öntjük, valamint az 5-5 evőkanál tejet, és jól eldolgozzuk. Veszünk egy kisebb tepsit vagy edényt, aminek az alját fóliával kibéleljük, és a kakaós masszát belenyomkodjuk szép egyenletesen, erre pedig a zöld massza kerül. Étcsokit reszeljünk a tetejére!

Megjegyzések

  1. Azt hiszem én még kisurranok bekapni egyet így lefekvés előtt :).
    Tömény mámor...

    VálaszTörlés
  2. :) Ezt pedig ezért érdemes elkészíteni...

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Köszönöm a megjegyzésedet! :)