Madártej szelet


Tészta:
  • 8 tojás fehérje
  • 8 evőkanál porcukor
  • 8 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
A tojásfehérjét felverjük kemény habbá és óvatosan összekeverjük a porcukorral, liszttel és sütőporral. Vajazott lisztezett tepsiben kisütjük.

Krém:
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
A margarint a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt főzött krémhez keverjük.

Főzött krém:
  • 8 tojás sárgája
  • 5 evőkanál porcukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál vaníliás cukor
  • 4 dl tej
A fentieket simára keverjük és felfőzzük, ha kihűlt a margarinos krémhez keverjük és a tésztára kenjük. Tetejére egy fél literes cukrászati habot (Hulalát) kenünk.

Megjegyzések

  1. Ezt tuti meg fogom csinálni. Már a címével nyert ügye volt.

    VálaszTörlés
  2. Nálam is ez egy nyerő süti! Párszor már elkészítettem, de sosem lett egyforma! :) Arra vigyázz, hogy a főzött krémet tényleg hagyd kihűlni!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Köszönöm a megjegyzésedet! :)