Sajtos pogácsa

Hozzávalók:
  • 60 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 1 kis doboz tejföl
  • 25 dkg margarin vagy fele-fele arányban zsír
  • 4 kiskanál só
  • 1 kiskanál cukor
  • 5 dkg élesztő
  • pici sajt

Elkészítés:

A lisztet a kelesztőtálba öntöm, hozzáadom a cukrot, a sót és a tojásokat. A tojásokat felverve keverem bele, mert ki szoktam egy picit venni belőle, és azzal kenem meg a tetejét a pogácsáknak. A margarint és a tejfölt szobahőmérsékletűre melegítem, és a tejfölbe belekeverem az élesztőt. Majd mindent hozzáadok a liszthez. Kicsit átgyúrom, és hagyom kelni kb. 1/2 órát. Pihenés után párszor hajtogatva kinyújtom kb. 2 ujjnyi vastagra, és kiszaggatom. A tetejét megkenem tojással, és sajtot szórok rá. 220 fokon megsütöm kb. 30 perc alatt.

Megjegyzések