
- 1 kg burgonya
- 35 dkg liszt
- 1 tojás
- 10 dkg margarin
- 1 kk só
- 0,5 kg szilva
- cukor, fahéj ízlés szerint
- 10-15 dkg vaj
- zsemlemorzsa
A burgonyát héjában megfőzzük, még melegen megtisztítjuk és burgonyatörőn átnyomjuk. Miután kihűlt, hozzáadjuk a lisztet, tojást, olajat, sót és összegyúrjuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, tenyérnyi négyzetekre vágjuk, ráhelyezzük a kimagozott szilvát, megszórjuk cukorral és fahéjjal, majd gombócokat formálunk belőle.
A gombócokat forrásban lévő sós vízbe tesszük, kifőzzük, majd leszűrjük, forró vízzel leöblítjük, pirított zsemlemorzsába forgatjuk.
De jó :) a tésztája miatt mindig elriadtam tôle, de ez nem is tûnik olyan borzasztónak
VálaszTörlésEgyáltalán nem ördöngösség. :) Ha egyszer kipróbálod, úgyis tudni fogod, hogy legközelebb mit kell másképp csinálni. Szerintem 1 kg krumplihoz sok a 35 dkg liszt, nem kell, hogy kőkemény legyen, éppen csak annyi liszt kell, amennyit felvesz a tészta. Jó próbálkozást hozzá! :) És majd értesíts! :)
VálaszTörlés