Babapiskótás torta

Hozzávalók:
  • 2 cs babapiskóta
  • 1/2 kg túró
  • 175 ml natúr joghurt
  • 25 g zselatinpor
  • 90 g porcukor
  • 450 ml sárgabarack/meggybefőtt, esetleg eper
  • 1/2 l Hulala
Elkészítés:
A zselatint kb. 1 dl langyos vízzel elkeverjük, felforraljuk, majd hűlni hagyjuk és közben gyakran megkeverjük. A befőttet lecsöpögtetjük, és kis kockákra vágjuk. A túrót kikeverjük a joghurttal, hozzáadjuk a cukrot, a gyümölcsöt, a befőtt levéből kb. 1 dl-t és a langyos zselatint. Egy 26 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibélelünk.
A babapiskótának az alját levágjuk, és a tortaforma szélére állítjuk, a levágott darabokat pedig az aljára tesszük. Óvatosan ráöntjük a krémet, majd hűtőbe tesszük. Ezután egy réteg gyümölcsöt teszünk, majd Hulalával díszítjük.

Megjegyzések