- 2-3 db paradicsom
- 4-5 db paprika (zöld és csípős is)
- 2 fej vöröshagyma
- füstölt szalonna
- pirospaprika, só
Elkészítés:
A paradicsomot és a paprikát is kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, és apróra felkockázzuk. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk.
A szalonnát zsírjára pirítjuk. Megfonnyasztjuk benne a hagymát, majd lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, rádobjuk a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk. Visszatesszük a tűzre, és néhány percig fedő nélkül forraljuk. Beleforgatjuk a zöldpaprikát, és félig lefedve, mérsékelt tűzön puhára főzzük, végül utánasózzuk.
A paradicsomot és a paprikát is kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, és apróra felkockázzuk. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk.
A szalonnát zsírjára pirítjuk. Megfonnyasztjuk benne a hagymát, majd lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, rádobjuk a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk. Visszatesszük a tűzre, és néhány percig fedő nélkül forraljuk. Beleforgatjuk a zöldpaprikát, és félig lefedve, mérsékelt tűzön puhára főzzük, végül utánasózzuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Köszönöm a megjegyzésedet! :)