2010. augusztus 7., szombat

Lekváros bukta

Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 3 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • csipet só
  • 2 ek cukor
  • 2 ek olaj
  • sütésálló lekvár
  • porcukor
Elkészítés:
Az élesztőt kevés langyos tejjel és cukorral felfuttatjuk. Kelesztő tálba tesszük a lisztet, tojást, maradék tejet, cukrot, sót, olajat és a felfuttatott élesztőt, és jól összegyúrjuk, kb. fél óra alatt megkel. Ezután megint jól átgyúrjuk és kinyújtjuk, téglalap alakúra felvágjuk, majd minden darabot megtöltünk sűrű, kemény lekvárral. A buktákat kivajazott tepsire helyezzük, tetejüket tojással kenjük meg, végül 190 fokos előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

1 megjegyzés:

Köszönöm a megjegyzésedet! :)