
- 50 dkg liszt
- 1 tojás
- 3 dl tej
- 3 dkg élesztő
- csipet só
- 2 ek cukor
- 2 ek olaj
- sütésálló lekvár
- porcukor
Az élesztőt kevés langyos tejjel és cukorral felfuttatjuk. Kelesztő tálba tesszük a lisztet, tojást, maradék tejet, cukrot, sót, olajat és a felfuttatott élesztőt, és jól összegyúrjuk, kb. fél óra alatt megkel. Ezután megint jól átgyúrjuk és kinyújtjuk, téglalap alakúra felvágjuk, majd minden darabot megtöltünk sűrű, kemény lekvárral. A buktákat kivajazott tepsire helyezzük, tetejüket tojással kenjük meg, végül 190 fokos előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Már gyerekkoromban is szerettem! :)
VálaszTörlés