Gesztenyés tallér

Hozzávalók:
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 5 dkg kristálycukor
  • 15 dkg liszt
  • 3 db egész tojás
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1/2 cs sütőpor
  • 10 dkg étcsokoládé
  •  5 dkg vaj
Elkészítés:
A puha vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Állandó keverés mellett egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Belereszeljük a gesztenyét, és tovább keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és jól összedolgozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat teszünk 3-4 cm távolságra. Előmelegített sütőben 170 fokon sütjük kb. 10-15 percig, akkor jó, ha a sütőpapírról fel tudjuk emelni. Amikor kihűlt, olvasztott csokoládéba mártjuk.

Megjegyzések