Hozzávalók:
- 8 nagyobb burgonya
- 1/2 kg darált hús
- két nagyobb hagyma
- 4-6 gerezd foghagyma
- olaj
- só, bors
- foghagymás tejföl
- sajt
A burgonyát héjában megfőzzük, ha elkészült hagyjuk kihűlni. Addig elkészítjük a tölteléket. Kevés olajon megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, rányomjuk a foghagymákat. A kihűlt burgonyákat ketté vágjuk, óvatosan kiszedjük a belsejét, a kivájt részt hozzáadjuk a darált húshoz. Ezt a tölteléket a burgonyák belsejébe kanalazzuk. A tetejére foghagymás tejfölt és reszelt sajtot teszünk, majd megsütjük.
Nagyon finom lehet, szeretnénk :)
VálaszTörlésEz nagyon jó, mert meg van oldva a husi és a köret! Fincsi lehet!
VálaszTörlésMi nagyon szeretjük! :)Érdemes kipróbálni! ;)
VálaszTörlésSzió!
VálaszTörlésNézz be hozzám! Meglepi vár!
puszi
úgy 3 kávéskanál kakukkfű még dukál hozzá, nem szabad túlzásba vinni.nagyon finom kis pikáns ízt ad neki
VálaszTörlésNem is tudom, hogy miért nem került bele... a kakukkfű az egyik gyengém! :) Köszönöm a tippet, ki fogom próbálni! :)
VálaszTörlés