Puncs torta

Eredeti recept IDE KATTINTVA elérhető.

Hozzávalók:
  • 11 db tojás
  • 22 dkg cukor
  • 27,5 dkg liszt
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj
  • 1 doboz kakaópor
  • rumaroma
  • baracklekvár
  • bevonáshoz fondant 
Elkészítés:
Két piskótát sütünk, az egyiket 5 tojásból, 10 dkg cukorból és 12,5 dkg lisztből, a másikat pedig 6 tojásból 12 dkg cukorból és 15 dkg lisztből.  A kisebbik piskóta fogja a torta alját és tetejét adni, a másikat pedig apró kockákra vágjuk és hozzáadjuk a töltelékhez.
A töltelékhez a 25 dkg cukrot 25 dkg porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaót, rumaromát, a baracklekvárt és a kockára vágott piskótát. Mielőtt megtöltenénk a tortát, megkenjük az alját és a tetejét a maradék baracklekvárral, hogy könnyebben összeálljon.
Majd bevonjuk fondanttal a tortát.

Megjegyzések