Hagymás ganca (dödölle)

Hozzávalók:
  • 1 kg burgonya
  • liszt
  • 2-3 fej hagyma
  • szalonna
  • túró a tálaláshoz
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, fazékba tesszük és annyi vizet öntünk rá, hogy épp ellepje, megsózzuk és megfőzzük. Mikor már jó puhára főtt, szétnyomjuk, és hozzáadjuk a lisztet. Közben kockára vágjuk a szalonnát is, és a hagymával üvegesre pároljuk. A kész gancából két kanál segítségével nagy galuskákat szaggatunk és egy hőálló tálba rakjuk. Ha az egészet kiszaggattuk, meglocsoljuk a maradék hagymás szalonnával, és a sütőben megpirítjuk. Túróval tálaljuk.

Megjegyzések

  1. Ez nagyon finom étel.

    VálaszTörlés
  2. Bizony, az! Majd azért értesíts, hogy milyenek a hóvirágok! :)

    VálaszTörlés
  3. Ez egy nagyon finom étel, guszta!

    VálaszTörlés
  4. Szeretem, mert gyorsan elkészül és nagyon laktató! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Köszönöm a megjegyzésedet! :)