Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- liszt
- só
- 2-3 fej hagyma
- szalonna
- túró a tálaláshoz
A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, fazékba tesszük és annyi vizet öntünk rá, hogy épp ellepje, megsózzuk és megfőzzük. Mikor már jó puhára főtt, szétnyomjuk, és hozzáadjuk a lisztet. Közben kockára vágjuk a szalonnát is, és a hagymával üvegesre pároljuk. A kész gancából két kanál segítségével nagy galuskákat szaggatunk és egy hőálló tálba rakjuk. Ha az egészet kiszaggattuk, meglocsoljuk a maradék hagymás szalonnával, és a sütőben megpirítjuk. Túróval tálaljuk.
Ez nagyon finom étel.
VálaszTörlésBizony, az! Majd azért értesíts, hogy milyenek a hóvirágok! :)
VálaszTörlésEz egy nagyon finom étel, guszta!
VálaszTörlésSzeretem, mert gyorsan elkészül és nagyon laktató! :)
VálaszTörlés