Máglyarakás

Hozzávalók:
  • maradék szikkadt kalács
  • 2 tojás
  • 5 ek cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 4 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 8 ek darált dió
  • 2 alma
  • 2 ek sárgabarack lekvár
Elkészítés:
A kalácsot felszeleteljük és egy szögletes tálba rakjuk, közben a tojássárgákat kézi habverővel kikeverjük a kétféle cukorral, hozzáadjuk a tejet, és az olvasztott vajat. Ezt az egészet a kalácsra öntjük és 15-20 percig állni hagyjuk.
Egy hőálló tálat kivajazunk és egy réteg áztatott kaláccsal borítjuk az alját. Megszórjuk a dió felével, majd újabb réteg kalács és a maradék dió. Az almát lereszeljük (esetleg vékony szeletekre vágjuk) és a kalács tejere rakjuk. 200 fokra előmelegített sütőbe kb. 25 perc alatt elősütjük. Közben a két tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végén óvatosan belekeverjük a lekvárt. A sütőt visszavesszük 150 fokra, a lekváros habot az almákra simítjuk és visszarakjuk a tálat a sütőbe, kb.10 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Köszönöm a megjegyzésedet! :)