Hozzávalók:
- 30 dkg borsó
- 2 fej vöröshagyma
- 30 dkg liszt
- 2 tojás
- pirospaprika
- paradicsompüré
- só
- bors
- olaj
Olajon az apróra vágott hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát és a paradicsompürét, pörköltalapot készítünk. Belerakjuk a zöldborsót, megsózzuk, borsozzuk, pici vizet adunk hozzá és fedő alatt puhára pároljuk.
A lisztből, tojásból és kevés langyos vízből nokedlit készítünk. Miután kifőztük, a párolt borsóval összeforgatjuk. Uborkasalátával tálaljuk.
Nagyon guszta, szeretem én is ezt! Próbáld egyszer hogy tejfölt tegyél a borsóra és úgy a nokedlivel nagyon fincsi!
VálaszTörlésKöszönöm, ki fogom próbálni, még sosem ettem tejföllel! :)
VálaszTörlésSzeretem a nokedlit, jó ez a változata, én még nem ettem így, köszi az ötletet!
VálaszTörlésVicuska, gyerekkorom egyik kedvence... :) próbáljátok ki! :)
VálaszTörlés