Napraforgó

Eredeti recept INNEN elérhető.

Hozzávalók:
  • 50 dkg finomliszt
  • 1 tojás
  • 140 g joghurt
  • 3 ek. olaj
  • 1,5 tk. só
  • 1 ek. cukor
  • kb. 1,8 dl víz
  • 2 dkg élesztő
  • + 1 tojás a lekenéshez
  • szezámmag, fekete szezámmag
Töltelékhez:
  • 30 dkg darált hús
  • 2 fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • piros paprika
  • paradicsomlé
  • bors

Elkészítés:
A töltelékhez az apróra vágott hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a piros paprikát és a paradicsompürét és a darált húst. Ízesítjük sóval, borssal és fokhagymával.
A tészta hozzávalóit a kenyérsütőgépbe helyezzük és egy lágy, de nem ragacsos tésztát dagasztunk. Kelesztés után négy egyenlő részre osztjuk, ebből az adagból két nagy napraforgónk lesz. A tésztából 2-3 mm vékony kör alakot nyújtunk, ráhelyezzük a tepsinkre, majd megkenjük a töltelékkel és rátesszük a következő kör alakú tésztát. A közepét egy pohárral megjelöljük. Pizzavágóval felcsíkozzuk a tésztát a napraforgó közepéig, és a csíkokat kétszer megtekerjük. Ezután fél óráig pihenni hagyjuk. Miután újra megkelt a tészta, felvert tojással megkenjük és a közepét szezámmaggal megszórjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük. 

Megjegyzések

  1. Nagyon jól néz ki, guszta! Ügyes vagy hogy az ilyen bonyolúlt recepteket is sikeresen elkészíted!

    VálaszTörlés
  2. Egyáltalán nem bonyolult, lehet, hogy kicsit körülményesen írtam le! :) Az eredeti receptnél a fázis fotóknál látszik, hogy nem nehéz látványos süteményt készíteni. Nagyon finom omlós tésztája van!

    VálaszTörlés
  3. Néha tényleg nem sok kell a látványossághoz és mégis hatásos! Ez egy szerencsés egybeesés, hogy nemcsak szép, de omlósan finom :)

    VálaszTörlés
  4. Szeretném megkérdezni, hogy valóban 4 fej ! - nem csak 4 gerezd a fokhagyma mennyisége?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a jelzést, javítottam a receptet! Valóban elég 4 gerezd fokhagyma!

      Törlés

Megjegyzés küldése

Köszönöm a megjegyzésedet! :)