
- 3 tojás
- 3 dl tejszín
- 4 evőkanál cukor
- 1 evőkanál kakaó
- 2 tábla étcsoki
Elkészítés:
3 tojásfehérjét 2 evőkanál cukorral kemény habbá verünk. A 3 tojás sárgát is 2 evőkanál cukorral habosra keverjük. Felverjük a tejszínt. Gőz felett felolvasztjuk az étcsokit és hagyjuk kihűlni. Ezután szépen sorban összekeverjük a hozzávalókat és dobozban a mélyhűtőbe tesszük.
Közben felolvasztjuk gőz felett a következő tábla csokinak a felét, levesszük a gőzfürdőről és hozzáadjuk a maradék csokit, addig kevergetjük, még el nem olvad (nálam ez a temperálási forma bejött). Kikenjük vele a bonbonformát és a csokifagyival megtöltjük azokat.
A fénykép nem sikerült jól, ettől sokkal szebb volt élőben, a fagyi pedig nagyon finom lett. A Nővéremék névnapomon leptek meg ezzel a formával, nagyon köszönöm Nekik itt is, azt hiszem sikerült megfertőzniük... :-)
Már nagyon profin csinálod ezeket a bonbonokat! Nagyon jól néz ki guszta!
VálaszTörlés:))) A profi erős túlzás... :))) megfertőzött az biztos! Látom, hogy mik a hibái, minden alkalommal tanulok valami újat! Hidd el Nekem, csak elkezdeni nehéz...
VálaszTörlésLájkolom! Jól sikerültek, ne szerénykedj, nagyon ügyes vagy :D
VálaszTörlésSzerintem is nagyon jól néz ki! :))
VálaszTörlésSzerintem is jó lett:-))
VálaszTörlésKöszönöm Nektek! :)
VálaszTörlésSzia! Meglepi a blogomon gyere néz be hozzám.
VálaszTörlés