Csokifagyi bonbonba töltve

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 3 dl tejszín
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál kakaó
  • 2 tábla étcsoki

Elkészítés:
3 tojásfehérjét 2 evőkanál cukorral kemény habbá verünk. A 3 tojás sárgát is 2 evőkanál cukorral habosra keverjük. Felverjük a tejszínt. Gőz felett felolvasztjuk az étcsokit és hagyjuk kihűlni. Ezután szépen sorban összekeverjük a hozzávalókat és dobozban a mélyhűtőbe tesszük. 
Közben felolvasztjuk gőz felett a következő tábla csokinak a felét, levesszük a gőzfürdőről és hozzáadjuk a maradék csokit, addig kevergetjük, még el nem olvad (nálam ez a temperálási forma bejött). Kikenjük vele a bonbonformát és a csokifagyival megtöltjük azokat. 
A fénykép nem sikerült jól, ettől sokkal szebb volt élőben, a fagyi pedig nagyon finom lett. A Nővéremék névnapomon leptek meg ezzel a formával, nagyon köszönöm Nekik itt is, azt hiszem sikerült megfertőzniük... :-)

Megjegyzések

  1. Már nagyon profin csinálod ezeket a bonbonokat! Nagyon jól néz ki guszta!

    VálaszTörlés
  2. :))) A profi erős túlzás... :))) megfertőzött az biztos! Látom, hogy mik a hibái, minden alkalommal tanulok valami újat! Hidd el Nekem, csak elkezdeni nehéz...

    VálaszTörlés
  3. Lájkolom! Jól sikerültek, ne szerénykedj, nagyon ügyes vagy :D

    VálaszTörlés
  4. Szerintem is nagyon jól néz ki! :))

    VálaszTörlés
  5. Szia! Meglepi a blogomon gyere néz be hozzám.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Köszönöm a megjegyzésedet! :)