Dinnye granita

Eredeti recept INNEN elérhető.

Hozzávalók:
  • fél dinnye
  • 2 dl víz
  • 2 ek cukor
  • 6-8 levél menta
  • 3-4 ág citromfű
  • fél citrom leve
Elkészítés:
Mikor ezt a receptet megláttam, tudtam, hogy nálunk is hamarosan el fog készülni, még ugyan a fagyasztóban lapul a maradék, de ha visszatér a jó idő, biztosan hamar el fog fogyni. 
A vizet a cukorral, citrommal, mentalevelekkel és a citromfűvel felfőzzük, közben a dinnyét kimagozzuk. A főzetet leszűrjük, majd a dinnyével együtt egy nagyobb tálba tesszük és egy botmixerrel összeturmixoljuk. Ezután a fagyasztóba tesszük és óránként villával áttörjük, addig míg el nem éri a megfelelő állagot.

Megjegyzések

  1. Nagyon szeretem a dinnyét!
    Biztosan kifogom próbálni :)

    VálaszTörlés
  2. Egészségetekre, nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  3. Okki, jó ízű dinnyét nem érdemes feláldozni, de ha nem sikerül minőségi dinnyét venni, vagy esetleg nem fogy el időben, akkor mindenképp érdemes kipróbálni, nagyon kellemes íze lesz a mentától!

    Petra, a magozás része kicsit hosszadalmas, de megéri a fáradságot!

    Éva, köszönjük! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Köszönöm a megjegyzésedet! :)