- 8 szelet sertéskaraj vagy sertéstarja
- 4 db nagyobb zöldpaprika
- 2 db paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
- só
- bors
- liszt
- olaj
Elkészítés:
Elkészítjük a lecsót: A paprikákat karikára vágjuk. A paradicsomot néhány percre forró vízbe dobjuk, hogy a héját könnyen le tudjuk húzni, majd felszeleteljük. A szalonnát felkockázzuk, kisütjük. A szalonnazsírban megpároljuk a felaprított vöröshagymát, rádobjuk a paradicsomot, a zöldpaprikát, megsózzuk, fedő alatt addig pároljuk, hogy egy kis levet engedjen.
A hússzeleteket megsózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk, és egy kevés forró olajban hirtelen átsütjük. Egy tepsibe rakjuk a lecsó felét, majd erre ráhelyezzük a kisült húsokat. Kb. 2 dl vizet öntünk rá, és a szeleteket kb. fél óra alatt készre pároljuk. Tálaláskor ráöntjük a maradék lecsót.
Tuti nyerő nekem ez a recept! Guszta, szeretem hús-lecsó-rizs ! Jöhet!:-))
VálaszTörlésEz az a recept ami a gyerekeimnek is tuti nyerő! :)
VálaszTörlésÉva: Bátran ajánlom, Nekem nagyon ízlett, bár én a lecsót magában nem szeretem, de ez így együtt jó párost alkot!
VálaszTörlésPetra: Az én 3 éves Kislányom, aki amúgy mindenben válogat, csak úgy tömte magába! :) Szerintem egy próbát megér!
Finomság. :)
VálaszTörlésTe is nézz be hozzám, mert nem hagyhattalak ki a sorból. :) http://tobbmintmartas.blogspot.com/2011/07/dijat-kaptam.html