Hozzávalók:
- sütőtök
- vaj
- méz
- bazsalikom
A sütőtököt nálunk mindig az Apukám készíti, idén először fogtam bele, természetesen az Ő receptje alapján.
A tököt alaposan megmossuk, kikanalazzuk a magját, és
feldaraboljuk. A tepsit sütőpapírral béleljük ki, hogy a tökről lecsurgó méz ne égjen bele a tepsibe. Elhelyezzük a sütőlapon a tököket és minden vágott oldalát megkenjük vajjal, majd megszórjuk az apróra vágott bazsalikommal (nálam szárított). 180ºC-ra előmelegített
sütőben sütjük, mikor már félig megpuhult, rácsurgatjuk a mézet, addig sütjük tovább míg a tökdarabkák megpuhulnak, illetve a méz
szépen karamellizálódik.
Ez így nagyon guszta de nem ismerem! Általában csak beteszem a sütőbe és megsütöm a tököt, így biztosan sokkal finomabb kifogom próbálni!
VálaszTörlésBazsalikom? ez új ízvilágot ígér!
VálaszTörlésÉva, ezért szeretem ezt a blogot írni... ha már csak egy ember mondja azt, hogy nem ismerte a receptet és ki fogja próbálni, akkor már megérte!!! :)
VálaszTörlésVicuska, próbáld ki, mi nagyon szeretjük! :)
akkor én mint másik Éva itt vagyok erősíteni a blogod írásának jogosultságát. én sem ismertem.
VálaszTörlésma mikor hazajöttem a tanfolyamról, már szinte kész volt a frissen sült sütőtök. de másik fele holnapra maradt, kipróbálom. annál is inkább, mert ez a tök eléggé.....íztelen, gyerekeim kértek volna rá cukrot, de mint elvetemült anyjuk, nem engedtem. mézzel mégiscsak jobban hangzik.
Én is már alig várom, hogy megkezdjünk egy sütőtököt, annyi elképzelésem van vele...:)
VálaszTörlésKedves Éva, nagyon örülök, hogy ki fogjátok próbálni! Remélem, Ti is szeretni fogjátok! :)
VálaszTörlésKati, kíváncsian várom a Te ötleteidet is! :)