Hozzávalók:
Elkészítés:
- 1 egész csirkemell
- egy marék borsó
- 2 nagyobb répa
- 2-3 közepes burgonya
- 1 vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 dl főzőtejszín
- 1 kk. tárkony
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
Ismét egy recept Nővérem konyhájából. Nézzetek be hozzá, friss gasztrobloggerről van szó! :)
Kevés olajon az apróra vágott vöröshagymát megpirítom, mikor üveges, hozzáreszelem a fokhagymát is, majd végül a kockára vágott csirkemellet. A húst fehéredésig sütjük, majd felöntjük kb. másfél liter vízzel és a főzőtejszínnel, addig hagyom takarékon főni, míg a burgonyát és a répát megpucolom hozzá, felszeletelem és a borsóval együtt hozzáadom a leveshez. Sóval, borssal ízesítem, mikor már minden megpuhult a levesben, hozzáadom a tárkonyt is.
Nagyon finomat főztél! Érdekes hogy nekem a tárkony valahogy nem sűrűn jelentkezik a konyhámban.
VálaszTörlésA nővérkédnél látogatást tettem a kézimunkás oldalt már nézegettem régebben nagyon jó kézügyessége van.Most majd követem a konyhában !
Köszönöm, Éva! Van több olyan fűszernövény, amit eddig én sem használtam, most kezdem felfedezni pl. a rozmaringot is. Van egy bokrom, de nem is gondoltam, hogy egyszer még ételbe is fogok belőle rakni, majd hamarosan hozok receptet!
VálaszTörlésNővérem pedig nagyon fog örülni Neked és minden látogatónak! :)
Megint egy finom tárkonyos leves- mmm, de megennék egy naaagy tányérral!
VálaszTörlésA tárkonyos leves ellenálhatatlan:) Nagyon szeretem, nekem is jöhetne egy tányérral.
VálaszTörlésSajnos már csak az emlékét őrizzük mi is, de nagyon szívesen megkínálnálak Benneteket! :)
VálaszTörlésKöszi a reklámot! :)
VálaszTörlésJaj, ezt imádom! :)
VálaszTörlésSzilabi, szívesen! :)
VálaszTörlésPetra, mi is rajongunk érte! :)