Hozzávalók:
Elkészítés:
- 50 dkg liszt
- 1,5 dl langyos tej
- 1 dl langyos víz
- fél élesztő
- 1 ek cukor
- 1,5 kk só
- 4 ek olaj
- 1 ek tejföl
- vaj
- lekenéshez: 1 tojás sárgája, 1 ek tej, pici só
Elkészítés:
Hétvégén bolyongtam a blogok között, mikor rátaláltam erre a puffancsra, megláttam és egyből beleszerettem, rögtön ki is próbáltam. Egyáltalán nem bántam meg, köszönet érte Illéskrisznek. Semmit sem változtattam rajta, ez a recept így jó, ahogy van! :)
Kevés tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóból kelt tésztát dagasztunk. Letakarva megkelesztjük, majd lisztezett
felületre borítjuk, és elfelezzük a tésztát. Egyenként, kb. 20x30 cm-es lappá nyújtjuk, ezután
hosszában elfelezzük, majd kb. 4 cm-es csíkokra vágjuk. Mindegyik csík egyik végébe teszünk egy kevés vajat, majd a vajas résznél egy kicsit széthúzva a tésztát, feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk, majd konyharuhával letakarva még egy fél órát kelesztjük. Mikor megkeltek, a tojás sárgáját kikeverjük a
tejjel és a csipet sóval, és megkenjük vele a puffancsok tetejét.
Előmelegített sütőben, 175 C-on, 20-25 perc alatt arany barnára sütjük.
Nagyon guszta! Látszik hogy jó puha süti lehet!
VálaszTörlésGyönyörűek lettek, gondolom a családod hamar elkapkodta. :)
VálaszTörlésFinom puffancsok!
VálaszTörlésDe szépek, én is szívesen elfogyasztottam volna:)
VálaszTörlésÉva, bizony, nagyon puha sütik! :)
VálaszTörlésPetra, köszönöm, tényleg hamar elfogyott! :)
Vicuka, igazad van isteniek! :)
Kati, ha közelebb laknál, nagyon szívesen megkínálnálak, de azt nem garantálom, hogy a csomagodban lesz ilyen! :)
Nagyon jól néznek ki:)
VálaszTörlésKöszönöm és finomak is! :)
VálaszTörlésSzia,
VálaszTörlésTényleg jól néznek ki!
/Hasonlót szoktam készíteni, de töltve/.
Remélem jól vagytok!
Puszi