Hentes tokány

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertés comb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3-4 fokhagyma
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg sonka
  • 1 paradicsom, vagy annak megfelelő sűrítmény
  • 5-6 db csemegeuborka
  • bors

Elkészítés:

Férjem jelenlegi kedvence, annyi változtatással, hogy most kifelejtettem belőle a sonkát, de így is nagyon finom lett.

A szalonnát vékony csíkokra vágjuk és kisütjük a zsírját, majd leszűrjük és félrerakjuk a szalonnadarabokat. A hagymát apró kockákra vágjuk és a zsírban megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. A húst is vékony csíkokra vágjuk és hozzáadjuk a hagymához. Nagy lángon fehéredésig sütjük, közben fűszerezzük, hozzáadjuk a paradicsomot, és egy kevés vizet öntünk alá, majd alacsony lángon, fedő alatt pároljuk tovább. Közben vékony csíkokra vágjuk a sonkát (nálam ez most kimaradt) és az uborkát is, ha a hús már majdnem jó, hozzáadjuk a szalonna darabokat, uborkát és a sonkát is és az egészet készre főzzük.

Megjegyzések

  1. Nagyon guszta és finom lehet! Nagyon különleges a recepted hogy még uborka is kell a húsba de gondolom ez adja meg a kellemes pikáns ízét.

    VálaszTörlés
  2. De rég csináltam,jó,hogy eszembe juttatad:))Pedig sokáig volt nálunk is toplistás,nagyon szeretjük.
    Nálam annyi a különbség,hogy paradicsomot nem,viszont egy kevés mustárt teszek bele.

    VálaszTörlés
  3. Ilyet még nem ettem, de fincsi lehet:)

    VálaszTörlés
  4. Ebben nem hasonlítanak a férjeink kivételesen egymásra! Az enyém utálja! Nem tudja megmagyarázni, hogy miért, hiszen csak olyan van benne amit szeret! A válaszom: Férfiak...
    Szerintem tök fincsi!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Köszönöm a megjegyzésedet! :)