Hozzávalók:
Elkészítés:
- 1 kisebb fej karfiol
- 1 fej vöröshagyma
- olaj
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- szerecsendió
- tej
Elkészítés:
Nagyon szeretjük a krémleveseket, ugyanígy szoktam készíteni a brokkoli krémlevest is.
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk és kevés olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a rózsáira szedett karfiolt és felöntjük annyi vízzel, hogy elfedje azt. Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, ízesítjük sóval, borssal és szerecsendióval. Miután puhára főtt a karfiol botmixerrel összepépesítjük, hozzáadunk kb. 2 dl tejet, majd újra felforraljuk. Pirított kenyér kockákkal tálaljuk.
Ez isteni lehet, imádom az ilyen leveseket. Nézz be hozzám kérlek van ott valami neked :)
VálaszTörlésNagyon köszönöm, hamarosan át is veszem a díjat! :)
TörlésFinom , könnyű tavaszi leves:)
VálaszTörlésÍgy igaz! :) Nagyon szeretjük és ilyenkor ránk fér egy kis vitamin. :)
TörlésÉn is szeretem, egy tartalmas második előtt egy könnyed, finom leves!
VálaszTörlésMár nem is emlékszem, hogy mi volt a második, de én is így szoktam párosítani! :)
TörlésMesi, légyszíves nézz be hozzám, egy játékra hívlak!
VálaszTörlésKöszönöm Marisz! :)
Törlés