Hozzávalók:
- 20 dkg kristálycukor
- 20 dkg tea vaj
- 20 dkg jó minőségű étcsokoládé
- 1 evőkanál liszt
- 5 db tojás
- csipet só

Öntethez:
- 1 evőkanál cukor/méz (elhagyható)
- fagyasztott erdei gyümölcs
Elkészítés:
A cukrot a szobahőmérsékletű vajjal elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a csipet sót. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd a felolvasztott csokoládét is hozzáöntjük a vajas - cukros masszához. Robotgéppel csomómentesre keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, amit szintén robotgéppel keverünk el.
Egy kapcsos kivajazott, lisztezett tortaformában 190 fokon kb. 40 percig sütjük.
Tejszínhabbal és erdei gyümölcsös öntettel tálaljuk. A fagyasztott gyümölcsöt egy evőkanál cukorral addig főzzük, amíg a gyümölcsök ki nem olvadnak és a leve kicsit be nem sűrűsödik.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Köszönöm a megjegyzésedet! :)