Saslik

Hozzávalók:

  • egy nagyobb csirkemell
  • koktélparadicsom
  • csiperkegomba
  • hagyma
  • szalonna
  • burgonya
  • grill fűszerkeverék
  • olaj

Elkészítés:
A csirkemellet  nagyobb kockákra vágjuk. Az olajat egy tálba öntjük, és elkeverjük a  grill fűszerkeverékkel, beletesszük a húst, és egy fél órát állni hagyjuk. A többi hozzávalót, megtisztítjuk, karikákra vágjuk. Egy hurkapálcát vagy fanyársat bevizezünk, majd egymást váltogatva felszúrjuk rá a húst, a paradicsomot, gombát, szalonnát, burgonyát és a hagymát. 
Egy tepsit vékonyan kikenünk olajjal és belehelyezzük a nyársakat, majd 175 fokra előmelegített sütőben, időnként megforgatva készre sütjük a saslikot.

Megjegyzések