Hozzávalók:
Elkészítés:
- 1,5 kg csont nélküli karaj
- 20 dkg sajt
- 10 dkg szalonna
- 1 szál kolbász
- 1 db vöröshagyma
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 db húsleveskocka
- 5 dl olaj
- 1 csomag magyaros sültek fűszerkeverék
- babérlevél
- só
- bors
Elkészítés:
A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenjük vele a húst, légmentesen lezárjuk és éjszakára a hűtőbe tesszük.
Másnap a zsebecskékbe sajtot, szalonnát, karikára vágott kolbászt, kaliforniai paprikát és vöröshagyma szeleteket rakosgatunk, majd az egészet beletesszük a tepsibe, majd 2 dl vízzel felöntjük, melyben feloldjuk a húsleveskockát, a maradék hagymát, és babérlevelet teszünk mellé, fóliával lefedve megsütjük. Mikor a hús puha, levesszük a fóliát és pirosra sütjük.
A húst ferdén szeletelve, a saját szaftjával meglocsolva, krumplipürével tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése
Köszönöm a megjegyzésedet! :)